Descrierea sistemului de alimentare cu apă exploatat COMUNA VADU-PAȘII
Administrarea şi gestionarea serviciilor publice de alimentare cu apă în comuna Vadu Paşii se realizează în gestiune delegată în baza contractului de concesiune din date de 16.02.2007 încheiat între Primăria comunei Vadu Paşii în calitate de concedent şi S.C. SERVICE CONSLOC S.R.L. în calitate de concesionar . Prin Hotărârea Consiliului Local a comunei Vadu Paşii s-a aprobat delegarea gestiunii serviciilor publice de alimentare cu apa şi de canalizare.
La sistemul de alimentare cu apă sunt racordaţi un număr de:2700 gospodării individuale, 3 instituţii publice şi 7 societăţi comerciale.
Descrierea sistemului de alimentare cu apă:
SAT VADU-PAȘII
Sursa de apă – subterană, alcătuită dintr-un foraj de medie adâncime cu H=57,5 m, amplasat în extravilanul localităţii Vadu Paşii.
Volume şi debite de apă autorizate:
- maxim: 75 . mii mc, anual.
- Mediu: 60 : mii mc, anual.
- minim: 50 mii mc, anual.
Instalaţia de captare cuprinde un foraj de medie adâncime, amplasat în extravilanul localităţii Vadu Paşii, cu următoarele caracteristici tehnice: Q=23 l/s, H=57,50 m. Puţul este echipat cu o electropompă submersibilă tip HB, cu Dn 3” şi prevăzută cu cabină subterană din beton armat, în care sunt montate instalaţiile hidromecanice, aferente..
Instalaţii de tratare: Apa se clorinează în cabina forajului, iar dozarea se face cu pompa dozatoare electronica cu impulsuri .
Instalaţii de aducţiune şi înmagazinare a apei
Aducţiunea apei de la rezervorul de înmagazinare se face printr-o conductă din PE DN 2” , cu o lungime L=200 m .
Înmagazinarea apei captate din foraj se face într-un rezervor metalic aerian, cu un volum V= 60 mc, amplasat la o distanţă de aproximativ 200 m de foraj.
Reţeaua de distribuţie a apei potabile este de tip inelar, cu o lungime de aproximativ 8000 m.l, executate din conducte de PVC, cu Dn=100m
SAT SCURTEȘTI-STĂNCEȘTI
Sursa de apa-subterana,alcatuita din doua foraje cu adancimea de 100 m fiecare,amplasate in extravilanul localitatii Scurtesti.
Volume si debite de apa autorizate:
-maxim:40.mii mc,anual
– mediu:30 mii mc,anual
-minim 25 mii mc,anual
Instalatia de captare cuprinde doua foraje de mare adancime amplasate in extravilanul satului Scurtesti cu urmatoarele caracteristici tehnice :Q=24 l/s, H=40 m Puturile sunt echipate cu pompe submersibile tip HB DN 3” si prevazute cu camine din beton armat .
Instalatii de tratare: Apa se clorineaza in camera pompelor prin pompa dozatoare electronica cu impulsuri.
Instalatii de aductiune si inmagazinare a apei
Aductiunea apei se face prin conducte PE DN 3” in rezervorul de inmagazinare ce are capacitatea de 500 mc.
Reteaua de distributie a apei potabile este de tip inelar ,cu o lungime de aproximativ 11000 ml ,executate di conducta de pvc cu diferite diametre.
SAT BAJANI
Sursa de apa-Subterana,alcatuita dintr-un foraj de mare adancime H=110 m,amplasat in extravilanul satului Bajani.
Volume si debite de apa autorizate
-maxim:8,5 mii mc anual.
– mediu 6 mii mc anual
– minim 4 mii mc anual
Instalatii de captare cuprinde un foraj de mare adancime amplasat in extravilanul satului Bajani cu urmatoarele caracteristici tehnice:
Q=5 l/s,H=80 m.Putul este echipat cu pompa submersibila tip ZDS cu DN 2” si prevazuta cu cabina din beton armat in care sunt montate instalatiile aferente
Instalatii de tratare. Apa se clorineaza in cabina forajului, iar dozarea se face cu pompa electronica cu impulsuri.
Reteaua de distributie a apei potabile este de tip inelar cu o lungime de aproximativ 55oo ml, executata din conducte PE de diferite diametre.
SAT FOCSANEI – GURA CALNAULUI
Sursa de apa-Subterana ,alcatuita dintr-un foraj de mare adancime amplasat in extravilanul satului Focsanei
Volume si debite de apa autorizate
- maxim: 12 mii mc anual
- mediu:10 mii mc anual
- minim:8 mii mc anual
Instalatia de captare cuprinde un foraj de mare adancime amplasat in extravilanul satului Focsanei cu urmatoarele caracteristici tehnice: Q=5l/s H=80 m. Putul este echipat cu pompa submersibila tip ZDS cu DN 2” si prevazuta cu cabina din beton armat in care sunt montate instalatiile aferente.
Instalatii de tratare. Apa se clorineaza in cabina forajului iar dozarea se face cu pompa electronica cu impulsuri.
Reteaua de distributie a apei potabile este de tip inelar,cu o lungime de aproximativ 9000 ml executate din PE de diferite dimensiuni.
Avize, autorizaţii specifice pentru funcţionarea sistemului de alimentare cu apă:
Pentru funcţionarea sistemului de alimenatre cu apă al comunei Vadu Paşii, deţinem :
- Autorizaţia sanitară de funcţionare nr.69/26.06.2014 eliberată de Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Buzău, pentru staţia de apă potabilă, comuna Vadu Paşii.
- Autorizaţie de gospodărire a apelor nr.68/25/05/2012 privind “Alimentarea cu apă a localităţii Vadu Paşii, comuna Vadu Paşii, judeţul Buzău”.
- Autorizaţia de mediu nr.372/14/12/2009 în vederea desfăşurării activităţii captare, tratare şi distribuţie apă potabilă în comuna Vadu Paşii, judeţul Buzău
S.C. SERVICE CONSLOC S.R.L. Vadu Paşii realizează monitorizarea de control a calităţii apei potabile, conform cu prevederile Legii nr. 458/2002, cu modificările şi completările ulterioare, conform următoarelor documente:
– Contractul de prestări servicii nr. 05/03/02/2015 , încheiat cu Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Buzău, având ca obiect prelevarea, transportul şi analiza probelor de apă.
– Contractul are anexat Programul de monitorizare de audit şi control al calităţii apei potabile, pentru localitatea Vadu Paşii, judeţul Buzău.
- numărul de salariaţi ce deservesc sistemul de alimentare cu apă: 6